کولر گازی چیست؟
کولر گازی چیست ؟
کولرهای دو تکه را با نام کولر گازی یا اسپلیت می شناسند. همانطور که از نامش پیداست این کولرها از دو واحد یونیت داخلی و یونیت خارجی تشکیل می شوند. یونیت خارجی شامل کمپرسور و کندانسور است که آن را خارج از ساختمان نصب می کنند. یونیت داخلی که شامل واحد تبخیر (اواپراتور) در داخل ساختمان جای می گیرد. این دو یونیت توسط دو لوله مسی به یکدیگر مرتبط هستند.
ساختمان اصلی و عملکرد کولر گازی
ساختمان اصلی اسپلیت از ۴ بخش زیر تشکیل می شود:
۱.کمپرسور: قلب یک سیستم کولر گازی می باشد که وظیفه ی آن متراکم کردن مبرد و بوجود آوردن اختلاف فشار برای برای گردش ماده سرمازا را دارد. کمپرسور، بخار مبر کمفشار با دمای کم را از طریق لوله مکش جذب می کند و پس از متراکم کردن آن از طریق لوله رفتی با فشار و دمای بالا به سمت کندانسور می برد.
۲.کندانسور: بخاری که از سمت کمپرسور به کندانسور وارد شده در این بخش تقطیر می شود و تبدیل به مایع می گردد.
۳.اواپراتور: وظیفه اصلی این بخش تبدیل تبدیل مایع به بخار می باشد. به طوری که مایع مبرد در اواپراتور با گرما گرفتن از هوای محیط تبخیر می شود.
۴.شیر انبساط یا لوله مویی: این بخش باعث کاهش فشار و افزایش سرعت مبرد قبل از ورود به اواپراتور می شود.
انواع کولر گازی اسپلیت
کولر گازی به صورت کلی به سه دسته عمده تقسیم میشوند:
۱.کولرگازی پنجره ایی
۲.کولرگازی پرتابل
دسته بندی کولر گازی به شرح زیر است:
- کولر گازی on-off
- کولر گازی اینورتر
- کولر گازی تروپیکال
- کولر گازی پیستونی
- کولر گازی پرتابل
- کولر گازی ایستاده
ویژگی های کولر گازی
پرتاب باد: پرتاب باد به سمت سقف در حالت سرمایش، پرتاب باد به سمت کف در حالت گرمایش
Wifi: دمای منزل شما را هر کجا که باشید می توانید انتخاب کنید. اسپلیت قابلیت تجهیز به تکنولوژی کنترل Wifi IOT را دارد.(سفارشی)
سرمایش و گرمایش سریع: سرمایش مطلوب را در ۳۰ ثانیه خواهید داشت. گرمایش قوی را در حدود یک دقیقه تجربه خواهید کرد.
فین های طلایی: با به کارگیری فین های طلایی در کندانسورها و اواپرتورهای کولر گازی ، مبدل حرارتی از آلودگی هوا و عناصر خورنده در امان خواهد بود.
فیلترها: فیلتر ویتامین ث ، فیلتر یون نقره، فیلتر آنتی فرم آلدهید.(سفارشی)
رنج دمایی قابل انعطاف از منفی ۱۵ درجه سانتی گراد تا مثبت ۵۵ درجه سانتی گراد.
انواع گاز مبرد به کار رفته در کولر گازی اسپلیت
کولر گازی اسپلیت ها برای انجام عملیات خنک سازی محیط از گازهای مبرد استفاده می کنند. این گاز ها به طور کلی به سه دسته R22 ، R410 و R407 تقسیم میشوند. گاز مبرد R22 که از پر مصرف ترین گازهاست یکی از گازهای خطرناک و مضر برای لایه ازون می باشد که به همین دلیل استفاده کمتری از آن می شود و تقریبا منسوخ شده. گاز R410 بر خلاف R22 ، با فرمول گیاهی دوستدار محیط زیست میباشد و استفاده از آن مرسوم تر است. گاز مبرد R407 نیز فرمولی گیاهی داشته و دوستدار محیط زیست است و راندمان بالایی نیز دارد، ولی از نظر کاربرد به گستردگی مبرد R410 نیست.
راندمان EER و عملکرد COP در برچسب مصرف انرژی کولر گازی اسپلیت
EER مخفف Energty Efficiency Ratio به معنی میزان بهره وری انرژی الکتریکی یا مقدار تبدیل انرژی الکتریکی به سرما را نشان می دهد . هر چه مقدار آن در دستگاه بالاتر باشد قدرت خنک کنندگی بالاتری دارد. دستگاه هایی که مصرف انرژی آنها رده ی C به بالا هستند حین مصرف بیشترین میزان مصرف برق را خواهند داشت و در عین حال کمترین بازدهی را دارند، برخلاف مصرف زیاد بازدهی مطلوبی ندارد. با خرید دستگاه های پرمصرف هزینه های گزاف قبض برق را متحمل خواهید شد. بنابراین پیشنهاد ما به شما که قصد خرید این سری از سیستم های تهویه مطبوع را دارید اینست که حتی الامکان از دستگاه هایی با برچسب انرژی A و یا B انتخاب نمایید. چرا که این محصولات با مصرف بهینه انرژی بیشترین بازدهی را دارا می باشند و در مدت زمان کوتاهی دمای اتاق را به درجه دلخواه کاربر می رسانند.
کولر گازی چیست ؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.