آبگرمکن برقی فوری

آبگرمکن برقی فوری

آبگرمکن برقی فوری

فروشگاه اینترنتی کالاتک.  آبگرمکن برقی فوری یکی دیگر از وسایل خانگی است که برای تأمین آب گرم مصرفی منازل، به ویژه در مناطقی که تا کنون از گاز شهری برخوردار نشده اند، مورد استفاده خانواده ها قرار می گیرد. انرژی صرفی یک آبگرمکن برقی به طور متوسط در طی یک شبانه روز حدود ۱۰ کیلو وات ساعت ی باشد.

 

-آیا می دانید که هر ۱۰ درجه کاهش دمای آب داغ ۱۵% صرفه جویی انرژی به دنبال خواهد داشت؟

 

برای استفاده بهینه از این دستگاه به این نکات توجه فرمایید:

  •  بهتر است ترموسات آن را بر روی دمای متعادلی متناسب با تعداد دفعات استحمام در روز (۴۰ الی ۶۰ درجه) تنظیم کنیم تا در تمامی ساعات شبانه روز آب گرم متعادل و مناسبی داشته باشیم و در انرژی برق نیز صرفه جویی کنیم.
  •  برای تعیین اندازه آب گرمکن مورد نیاز شما باید نیاز خانواده خود را تخمین بزنید. برای انجام این کار مشخص کنید که چه هنگام از روز (صبح یا عصر) خانواده شماحتماً به بیشترین مقدار آب داغ نیاز دارد. خرید آبرمکن بیش از حد بزرگ به سبب افزایش اتلاف حرارت، بازده انرژی را کم می کند.

 

  • سعی کنید زمان استحمام را کمتر کنید و از بازگذاشتن بی مورد آب گرم خودداری کنید، این کار ضمن کاهش مصرف آب گرم، مصرف انرژی را تا ۳۰% کاهش می دهد.

 

  • بهترین فرصت برای صرفه جویی در مصرف انرژی  استفاده کمتر از آب داغ سبب می شود که علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، ذخایر آب نیز تحلیل نرود.
  • سردوشی های کم جریان مصرف آب گرم را کاهش می دهند.
  • تولید آب گرم پرهزینه است و با این وجود متأسفانه گاهی از آن در جایی که نیازی به آن نیست استفاده می شود (مثل شستن سطوح کف، سرویس ها و آب کشی البسه).

 

نکته قابل توجه دیگر آنکه برخلاف باور نادرست عمومی، روشن و خاموش کردن آبگرمکن برقی باعث مصرف انرژی برق بیشتر نمی شود بلکه روشن بودن دائم آن انرژی بسیاری را به هدر می دهد و علاوه بر اعمال فشار بر شبکه توزیع برق، هزینه برق مصرفی را به ویژه در زمان تعرفه فصل سرد به طور تصاعدی بالا می برد.

 

بنابراین:

 

  •  صرفه اقتصادی در آن است که تنها در هنگام نیاز آبگرمکن برقی را روشن کنیم و یا در ایام مسافرت یا خروج از منزل و یا حتی ساعات طولانی استفاده نکردن از آبگرمکن انرژی ارزشمند برق را به هدر ندهیم تا از بار هزینه های خانوار هم کاسته باشیم.
  •  عایق بندی بین مخزن آب داغ و دیواره خارجی آبگرمکن هم راه دیگری برای کاهش اتلاف انرژی است. لایه های پشم شیشه عایق مناسبی برای این قسمت هستند. روکش عایق اتلاف حرارت از راه دیواره های مخزن را به میزان ۲۵ تا۴۰ درصد کاهش می دهد و سبب ۴ تا ۹ درصد صرفه جویی در انرژی آبگرمکن می شود.
  •  لوله های آب گرم را نیز عایق کنید و تله حرارتی را روی خطوط لوله آب گرم و سرد نصب کنید.
  •  توصیه می شود در هنگام خریدآبرمکن برقی به برچسب انرژی و رتبه آن توجه کنیم. هر چه رتبه انرژی آن به A نزدیکتر باشد مصرف انرژی دستگاه با همان بازدهی، کمتر خواهد بود.
  •  علامت استاندارد ایران نیز نشانه سلامت کارکرد و ایمنی هر وسیله ایی است. دقت کنید از شیر اطمینان استاندارد استفاده نمایید و هیچگاه درجه حرارت آب را بیشتر از حد نیاز تنظیم نکنید.
  •  برای جایگزینی آبگرمکن های برقی با آبگرمکن خورشیدی می توان از یارانه های تخصیص داده شده به این نوع از تکنولوژی خورشیدی نیز استفاده کرد. سازندگان مختلف آبگرمکن های خورشیدی در کشور با بهره گیری از این یارانه ها، محصولات خود را با کاهش قابل توجهی در بهای آن به مصرف کنندگان ارائه می کنند.

ساختمان آبگرمکن برقی فوری

ساختمان آبگرمکن برقی شبیه آب گرمکن گازسوز مخزنی و نفتی می باشد با این تفاوت که قسمت گرمکن آن را ( مثل سماور برقی ) المان های حرارتی که توسط جریان الکتریکی گرم می شود تشکیل می دهد. مزیت آب گرمکن برقی نسبت به انواع نفتی و گازسوز عدم تولید گاز های سمی نظیر انیدریدکربنیک می باشد. و علت عدم استقبال از این وسیله در کشور ما مصرف زیاد انرژی الکتریکی آن است که از نظر اقتصادی نسبت به سوخت های فسیلی مقرون به صرفه نیست.با این وصف می توان با سرویس مداوم یعنی رسوب زدایی از روی المنت، مصرف انرژی آن را کاهش داد.

 

  اجزاء آب گرمکن برقی فوری :

 

  1. مخزن (دیگ اصلی )
  2. بدنه
  3. المنت
  4. ترموستات
  5. لامپ خبر
  6. سیم های رابط و عایق نسوز
  7. ترمینال چینی
  8. شیر اطمینان

 

 مخزن(دیگ اصلی )

با ظرفیت های مختلف ساخته شده و جنس آن عموما” از ورق های مقاوم فلزی همراه با لعاب کاری است . از آن جا که آب درون دیگ اصلی قرار می گیرد بنابر این جایگاه المنت و قسمتی از ترموستات (لوله بلو ) نیز در آن تعبیه شده است. از دیگ اصلی معمولا” سه لوله خارج می شود . لوله آب سرد ، لوله آب گرم و لوله تخلیه آب مخزن در مواقع ضروری. که همیشه لوله آب گرم در بالا و ورودی آب سرد در پایین مخزن قرار دارد . برای آن که آب گرم از ورودی آب سرد خارج نشود در سر راه ورودی از یک شیر یک طرفه استفاده می شود .

 بدنه

از ورق فولاد تهیه می شود و برای استحکام و زیبایی آن را به روش های گوناگون رنگ آمیزی می کنند. روی بدنه محل هایی برای لوله ورودی وخروجی و همچنین جعبه اتصلات و دما سنج پیش بینی شده است.

المنت (هیتر )

المان گرم کننده در این المنت ها از جنس کرم نیکل یا کرم آلومینیوم است که درون پودر چینی یا خاک سرامیک قرار گرفته و برای محافظت در برابر رطوبت آن را درون یک محفظه فولادی جای می دهند. از آن جا که چینی و سرامیک از قدرت عایق بالایی برخور دارند المنت با بدنه به هیچ وجه ارتباطی نداشته و در صورت مشاهده هر گونه اتصال بدنه بین آن دو بلافاصله باید المنت تعویض شود.

 

در المنت های جدید یک لوله تو خالی وجود دارد که محل قرار گیری لوله بلوی ترموستات است . و در آب گرمکن های قدیمی این محل بالای المنت تعبیه می شد اما در المنت های جدید نزدیک بودن جایگاه آن (لوله بلو ) به المنت حساسیت کار ترموستات را افزایش خواهد داد.

 ترموستات گازی

وظیفه ترموستات کنترل اتوماتیک حرارت است . در سماور برقی از ترموستات بی متالی استفاده می شود ولی در آب گرمکن ها از ترموستات های گازی .

 

ساختمان و طرز کار ترموستات گازی

 

  1.  بدنه
  2. فانوسک ، لوله بلو و لوله مویی
  3. اهرم
  4.  پلاتین های اتصال
  5. پیچ تنظیم
  6. ولوم

اصول کار ترموستات گازی این گونه است که درون فانوسک و لوله بلو مقداری گاز حساس از نوع اتر یا جیوه وجود دارد. با حرکت ولوم در جهت عقربه های ساعت اهرم به پلاتین ها فشار وارد نموده و به یکدیگر متصل شده واز آن جا که المنت از قبل نول دارد، روشن می شود (با رسیدن فاز از ترموستات ). المنت شروع به تولید حرارت نموده و لوله بلو نیز که با فاصله ناچیزی از آن قرارگرفته متوجه حرارت ایجاد شده می شود. با گرم شدن لوله بلو ،گاز درون آن منبسط شده و به حرکت در می آید.این گاز تحریک شده وارد ترموستات شده و آن را منبسط می کند.

 

در صورتیکه حرارت تولید شده در المنت به آن حدی باشد که بتواند گاز سیستم فانوسک لوله بلو را به مقداری تحریک نماید که فانوسک به اندازه لازم منبسط شود به پلاتین ها فشار آمده و این فشار بر اهرم که جهتی مخالف این فشار را دارد غلبه نموده و ارتباط آن ها قطع می شود.با قطع ارتباط پلاتین ها برق المنت قطع شده و دمای آب پس از مدتی کاهش می یابد با کاهش دمای آب ، گاز منبسط شده نیز سرد شده و حجمش کاهش یافته و منجر به آن می شود که فانوسک نیز کوچک تر شود.یک فنر ارتباط پلاتین ها را مجددا” ایجاد می کند و همین موارد عینا” تکرار خواهد شد. به وسیله ولوم که به اهرم متصل است می توان میزان لازم انبساط فانوسک را تنظیم نمود.همانگونه که می دانید انبساط فانوسک مستلزم ایجاد حرارت المنت است از اینرو تنظیم ولوم در واقع تنظیم دمای آب است. به کمک پیچ تنظیم می توان مدت استرحت ترموستات را به هنگام قطع خودکار،کاهش یا افزایش داد.

 

برای تست این فانوسک ها کافیست کنتاکت ها را به یکدیگر متصل نموده و به توسط حرارت لوله بلو را گرم می کنیم.پس از مدت اندکی می بایست صدای قطع شدن کنتاکت ها به گوش رسد. این آزمایش در مورد صحت مدار اتوماتیک ترموستات انجام می شود.خود کلید ترموستات را می توان به توسط اهم متر تست نمود. رابط های اهم متر را به کنتاکت های ترموستات متصل و کلید را قطع و وصل می کنیم.با قطع کلید عقربه مقدار صفر را نشان می دهد. رنج اهم متر می بایست R*1  انتخاب می شود.

 

در صورت بروز هرگونه سوراخ یا حفره ای در لوله بلو یا لوله مویی(که رابطه بین بلو و فانوسک است) یا فانوسک،گاز اتر یا جیوه خارج شده و ترموستات عمل اتومات را انجام نمی دهد. از اینرو لازمست در فواصل زمانی معین ترموستات کنترل شود.ترموستات معیوب می بایست بلافاصله تعویض شود.

 

 لامپ خبر

ولتاژ کاری این لامپ ها ۲۲۰ ولت است واز آن ها به منظور مشخص شدن عملکرد المنت استفاده می کنند. به همین جهت با المنت به صورت موازی بسته می شود.

 

سیم های رابط و عایق نسوز

حد اقل مقطع سیم در آب گرمکن می بایست  ۵/۱ باشد . زیرا جریان مصرفی آب گرمکن زیاد است. در انتخاب دوشاخه نیز به جریان مصرفی آب گرمکن توجه می شود. در منازلی که خطوط به صورت جداگانه حفاظت می شوند و همچنین در کلیه منازل بهتر است برای آب گرمکن برقی ، یک خط مستقل از ورودی برق منزل کشیده شود و این خط با یک فیوز (حد اقل) ۱۵ آمپری حفاظت شود. در جعبه ترمینال آب گرمکن سیم ها درون عایق نسوز (وارنیش) قرار می گیرد تا در برابر حرارت از استحکام م پایداری بیشتری برخوردار شوند.

 

 ترمینال چینی

در مدار الکتریکی آب گرمکن از ترمینال چینی جهت تقسیم و ایجاد مسیر های فرعی استفاده می شود. ترمینال اتصالاتی مطمئن و عایق از بدنه را به وجود می آورد و جنس چینی ترمینال سبب می شود در برابر حرارت بسیار پایدار باشد.

 

 شیر اطمینان

شیر اطمینان یا شیر رها کننده بطور اتوماتیک وظیفه دارد در برابر فشار یا درجه حرارت یا هر دوی آن ها آبگرمکن را کنترل نموده تا از ترکیدن و انفجار آبگرمکن جلوگیری نماید.این شیرها از یک طرف به مخزن آبگرمکن متصل شده و از طرف دیگر به لوله ای که سر آن آزاد است راه دارد (لوله سر ریز). برای تست کردن شیر اطمینان باید اهرم شیر را کمی بالا کشیده در صورتی که از لوله سر ریز مقداری آب خارج شود و بعد از آزاد کردن اهرم آب قطع گردید،دلیل بر صحت کار شیر می باشد.

 

آبگرمکن برقی یا الکترویکی که بعضی ها به غلط آن را آبگرمکن الکترونیکی می نامند، از لوازم برقی پرمصرف خانگی محسوب می شود. گرمایش و سرمایش از مهمترین منابع مصرف انرژی الکتریکی در منازل هستند. آبگرمکن‌های برقی با استفاده از انرژی الکتریکی آب را به میزان دلخواه مصرف کننده گرم میکنند. این لوازم از جمله لوازم پرمصرف انرژی الکتریکی هستند، لذا استفاده از آنها در زمان پیک بار بسیار نامناسب است. آب گرمکن های برقی انواع مختلفی به شرح ذیل دارند:

 

آبگرمکن های مخزنی:

 

در این مدل، آب در محفظه‌ای جمع شده و گرم می‌شود. آب سرد از زیر وارد و آبگرم از بالای مخزن خارج می‌شود. این نوع آبگرمکن معمولی ترین نوع مورد استفاده است.

 

آبگرمکن های آنی یا فوری:

 

در این گونه آبگرمکن‌ها مخزن وجود نداشته و آب در صورت نیاز گرم می‌شود. این لوازم از توان نسبتاً بالایی برخوردارند.

 

آبگرمکن های پمپ حرارتی:

 

در این مدل‌ از انرژی الکتریکی برای جابجایی حرارت از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می‌شود. در این نوع آبگرمکن‌ها یک ماده واسطه با گرفتن حرارت از یک نقطه محیط آن را به آب میدهد. این نوع آبگرمکن ها نسبتاً مصرف پایین تری دارند.

 

سایر مشخصات و اطلاعات این وسیله

 

آبگرمکن های برقی در ظرفیت های مختلف استفاده می‌شوند. در کشور ایران این لوازم به طور میانگین توانی برابر ۲۰۰۰ وات دارند و در هر دوره قرائت کنتور در حدود ۱۸۰ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کنند. در این مورد به سایر مقالات سایت ایران کالا مراجعه کنید. عمر مفید این گونه لوازم به صورت تقریبی ۱۰ تا ۱۵ سال درنظر گرفته می‌شود.

 

نحوه استفاده صحیح برای کاهش مصرف انرژی الکتریکی

  • مهمترین‏ و کاراترین روش کاهش مصرف انرژی توسط آبگرمکن برقی، مصرف کمتر آب گرم می‌باشد. به طور نرمال یک خانواده معمولی ۴ نفره در یک هفته به اندازه ذخیره آب نوشیدنی ۳ سال یک فرد بالغ آب برای حمام مصرف می‌کنند.
  • مناسب نمودن عایق کاری آبگرمکن، این روش علاوه بر سادگی برای کاهش انرژی بسیار مفید می‌باشد. راهکارهای اصولی و عملی این کار در دفترچه های راهنمای نصب هر مدل و مارک آبگرمکن توضیح داده شده است.
  • مناسب نمودن عایق کاری لوله‌های آب گرم باعث کاهش انرژی مصرفی است.
  • استفاده از دمای مناسب برای آب گرم راه بسیار ساده ای برای کاهش مصرف انرژی می باشد.
  • نصب صحیح و مکان مناسب علاوه بر کاهش مصرف انرژی، در ایمنی استفاده از وسیله بسیار موثر است.

 

توصیه های مفید و ایمنی در انتخاب و خرید آبگرمکن الکتریکی

 

نکات زیر در خرید یک آبگرمکن باید مورد توجه قزار بگیرد:

 

  • در ظرفیت وسیله انتخابی مورد نظر خود دقت کنید. پارامترهایی مانند میزان حرارت دهی در ساعت اول در مورد آبگرمکن های مخزنی و دبی آب در مورد آبگرمکن های آنی یا فوری نقش تعیین کننده‌ای دارند.
  • تا حد امکان از آبگرمکن های گازی استفاده کنید. سوخت ارزان تر از مزایای این نوع لوازم است.
  • برای انتخاب یک وسیله درنظر داشته باشید که هزینه اولیه خرید تنها عامل هزینه ای نیست. هزینه نگهداری و انرژی مصرفی سهم بالایی در هزینه کل دارد.
  • استاندارد بودن یک وسیله از شرایط لازم و ضروری برای انتخاب وسائل خانگی است.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید .

کالاتک
ارسال دیدگاه