پکیج چگالشی

پکیج چگالشی

پکیج چگالشی

نگاهی کوتاه به چگونگی پیدایش پکیج دیواری

در این مقاله به بررسی انواع پکیج دیواری ، موتورخانه ، پکیج چگالشی و تفاوت میان آنها می پردازیم. در گذشته هزینه های بسیاری جهت گرمایش تولیدی توسط موتورخانه ها هزینه می شد. علاوه بر هزینه ، سوخت و نگهداری آنها کار سخت و زمان بری بود. مثلا تعمیر پکیج بسیار ساده تر از یک موتورخانه با حجم بزرگ و پیچیده است. همچنین در مصرف هزینه ها بسیار صرفه جویی می شود.

پکیج ها فضای کمی اشغال می کنند، مخصوصا پکیج های دیواری . بازدهی بالایی دارند . هر واحد از پکیج جداگانه ای استفاده می کند که این باعث استقلال واحد های مسکونی می شود. مزیت های بیشمار پکیج های دیواری سبب محبوب شدن آنها در ارگان های اجرایی هم شده است. به گونه ای که این روز ها کمتر استفاده از موتورخانه ها مشاهده می شود.

پکیج دیواری معمولا داخل آشپزخانه و یا تراس بر روی دیوار نصب می شود . که جهت ایجاد ایمنی بهتر است از دودکش دو جداره استفاده شود. بدین گونه هوای مورد نیاز دستگاه از محیط بیرونی تامین می گردد و خطری ساکنین را تهدید نخواهد کرد.

از جمله مصارف پکیج گرم کردن خانه  یا ساختمان های تجاری با استفاده از گرمایش از کف ، رادیاتور ، فن کوئل می باشد. همچنین آب گرم مصرفی واحد ها را نیز مهیا می کند .اگر بخواهید در مصرف انرژی صرفه جویی کنید می توانید از ترکیب پکیج و کویل آب گرم استفاده نمایید. بدین گونه گرمای بهتری با هزینه کمتری خواهید داشت.

عملکرد پکیج در حالت تابستانی  چگونه است؟

در این حالت هنگامی پکیج شروع به فعالیت می کند که نیاز به آب گرم باشد، این عملیات به صورت اتوماتیک انجام می شود . هنگامی که شیر آب گرم باز می شود ، سنسور فشار ،مشعل را روشن می کند و بعد از بستن شیر آب گرم پکیج خاموش می شود.این دستور از طریق برد کنترل الکترونیک صادر می شود .مبدل حرارتی فورا آب گرم را تولید می کند.(در رابطه با پکیجهای مخزنی صادق نیست)

عملکرد پکیج در حالت زمستانی چگونه است؟

وظیفه پکیج آبگرم در فصل زمستان متفاوت است. چون علاوه بر گرم کردن آب مصرفی باید رادیاتور و مدار های گرم کننده را نیز گرم نماید. در این سیستم اولویت با آب گرم مصرفی است. وقتی شیر آب گرم باز می شود. سنسور برقی مدار رادیاتور را تا زمانی که آب گرم مصرفی باز است قطع می نماید. اما این موقت است و با بسته شدن شیر آب گرم مدارآبگرم رادیاتور وصل می گردد. به این گونه همیشه آب گرم به صورت آنی در دسترس است.(در رابطه با پکیجهای مخزنی صادق نیست, در پکیجهای مخزنی همیشه آبگرم و شوفاژ در دسترس است)

 

به طور خلاصه پکیجها نسبت به موتورخانه ها از مزایای زیر برخوردار هستند :

– داشتن استقلال واحدها

– هزینه های مصرف انرژی کمتر

– عدم نیاز به فضای برزگ نظیر موتورخانه

– هزینه های تعمیر و نگهداری پایین نسبت به موتورخانه

پکیج چگالشی :

پکیج های چگالشی (Condensing Boiler) یا همان بویلرهای چگالشی یکی از جدیدترین سیستم های گرمایشی هستند که در بازار دنیا با نام Condensing Boiler  عرضه می شود. این نوع از پکیج ها یا بویلرها با راندمان بالایی(معمولا بیش از ۹۰%) کار می کنند.

در سیستم پکیج های چگالشی از انرژی دود حاصل از احتراق برای پیش گرمایش آب سرد ورودی به پکیج (بویلر) استفاده می شود. آن ها ممکن است با گاز یا گازوییل کار کنند و از آنجایی که بخار آب تولید شده در طی سوختن در بویلر را به کندانسه تبدیل می کنند به آنها پکیج چگالشی می گویند.

برای مفهوم تر شدن سیستم پکیج های چگالشی باید ذکر کرد که در زمان سوختن گاز حدود ۱۴ برابر حجمی گاز ورودی به مشعل, هوا وارد سیستم می شود. این هوای وارد شده به پکیج چگالشی دارای میزانی رطوبت (آب) است. این رطوبت موجود در هوا بعد از گرفتن گرما از مشعل به بخار تبدیل می شود و پس از گذر از داخل بویلر یا همان پکیج چگالشی به دودکش می رسد. در دودکش دمای دود به حدود ۱۰۰ درجه سانتی گراد می رسد و اگر از این گرما برای پیش گرمایش آب مصرفی مورد نیاز استفاده شود می توان دمای دود را حتی از این هم پایین تر آورد.

این همان زمانی است که بخار آب تشکیل شده در ورودی پکیج کندانس (میعان) شده و حرارتی را که در مشعل کسب کرده است به آب اطراف لوله های دودکش انتقال  می دهد. با این رویه می توان میزانی از انرژی معمولی را که از دودکش تلف می شود, بازیابی کرد.

 وقتی گاز یا گازوییل می سوزد آب و کربن دی اکسید تولید می شود. در پکیج های قدیمی این گازها با دمای بالا (حدود ۱۵۰ درجه سلسیوس ) از دودکش خارج می شد. آب در این دما به حالت بخار است و این بخار وارد اتمسفر می شود در این روش تقریبا تمامی حرارت تولید شده سوخت هدر می رود. پکیج چگالشی در تبادل حرارتی بسیار کارامد است زیرا می تواند حداکثر گرمای سوخت را استخراج کند.

در نتیجه گازهای خروجی در یک درجه حرارت پایین تر (بین ۴۰ تا ۷۰ درجه سانتی گراد ) قرار می گیرند. در این دما بخار آب تولید شده درفرایند سوخت به فاز مایع می رود و انرژی بیشتری بازیافت می شود.

پکیج های  قدیمی تر زمانی که به حرارت نیاز داشتند روشن شده و در زمان عدم نیاز خاموش می شدند. یعنی یک چرخه ثابت سرما و گرما نداشتند. در حالیکه سیستم های چگالشی جدید اینگونه نیست. خروجی به طور خودکار (اتومات) با افزایش یا کاهش شعله گرمای خود را در خروجی کنترل می کند.

در اواسط زمستان دما معمولا صفر یا زیر صفر درجه سلسیوس است و ماکزیمم انرژی گرمایی برای محیط مورد نیاز است.

در این زمان بویلر ها یا پکیج های چگالشی باید آب ۸۰ درجه سلسیوس را به رادیاتورهای محل مصرف بفرستد. اگرچه متوسط دما در فصول سرد حدود ۸ درجه سلسیوس است بنابراین سیستم همیشه سیستم گرمایشی در بار ماکزیمم نمی باشد.

در واقع  در اکثر سیستم های گرمایشی کمتر از ۶۰% بار ماکزیمم نیاز است. پکیج های چگالشی خوب می تواند این تغییرات در آب و هوا را با تغییر دماهای مختلف

آب سیر کوله در سیستم گرمایش جبران کند. برای انجام این عمل یک سنسور مخصوص دما در روی سیستم نصب می گردد. که این سنسور راندمان سیستم را بسیار بالا می برد هرچه دمای آب سیستم پایین تر باشد راندمان بالاتر است.

جهت خرید و دیدن خصوصیات پکیج های چگالشی کلیک کنید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

fadakar
ارسال دیدگاه